Aanpak
Type
opdracht
Zo, je speelt met het idee om mij in te schakelen. Hoe ziet een typische opdracht er dan uit? Wat moet je je voorstellen bij onze samenwerking?
De inhoud van mijn opdrachten verschilt enorm. Maar in grote lijnen heb ik twee type opdrachten: een vastomlijnde en permanente opdracht.
Contacteer mij1. Vastomlijnde opdracht
Jij hebt een concrete vraag en ik bied daarop een concreet antwoord. Ik ben jouw copiloot voor die ene belangrijke race.
Enkele voorbeelden:
- Je hebt iemand nodig die je zaak bepleit bij je bankier. Omdat hij op de rem gaat staan bij dat ene belangrijke dossier.
- Je wilt een bedrijf overnemen. Hoe financieel gezond is je overnameprooi? Wat is een correcte prijs? Wat zijn de financieringsmogelijkheden?
- Je denkt eraan te investeren in een nieuw bedrijfspand. Is dat op dit moment de juiste beslissing of ga je te snel?
2. Permanente opdracht
Grotere, langdurigere opdracht. Ik word jouw vaste copiloot.
Vaak begint het bij een vastomlijnde vraag, maar die krijgt op regelmatige basis een vervolgtraject. Waardoor het misschien nodig is dat we op regelmatige basis de koppen bij mekaar te steken. Of ik één dag per week bij jou op kantoor kom meedraaien. Als een soort freelance CFO.
Traject
Het begin van het traject is telkens hetzelfde. Bij een vastomlijnde opdracht zit het traject erop na de vierde stap. Bij een permanente opdracht is dat net het begin van onze langdurige samenwerking.
Alles begint sowieso met een kennismakingsgesprek. Een vrijblijvende babbel om te checken wat ik voor jou concreet kan betekenen.
Contacteer mij1. Het parcours verkennen
Ik vraag, jij antwoordt. Want eigenlijk moet ik alles weten. Ik verzamel informatie: over jouw bedrijf en de processen, over jou als zaakvoerder, de sector waarin je actief bent, en jouw toekomstplannen. Als jouw kmo-piloot moet ik weten welke weg voor en achter ons ligt.
2. Even in achteruit
Ik ga financieel de diepte in. Jij mag ondertussen gerust even uitstappen. Ik leg jouw verhaal en jouw vraag langs de cijfers van je boekhouder. En maak een financiële analyse. Zo krijg ik zicht op welke parcours je aflegde om hier vandaag te staan.
3. Onder de motorkap
Na die analyse zit ik met heel wat vragen die ik met jou wil aftoetsen. We overlopen alles samen. In een wisselend tempo. Soms geven we gas bij, andere momenten gaan we wat langzamer om het totaalplaatje te zien. Zodat ik perfect weet hoe de motor van jouw kmo werkt.
4. Links, rechts of vooruit
Nu heb ik alle informatie om het best mogelijke antwoord op jouw vraag te formuleren. Ik geef jou alles in handen om de juiste richting uit te gaan. En als jij dat wilt, ga ik dat ene belangrijke dossier bepleiten bij jouw bankier of bespreken met jouw boekhouder.
Vragen of interesse
in een samenwerking?
Opleidingen
Opleidingen hebben vaak iets schools. Terwijl ik het gezellig, vlot en tof zou willen hebben. Daarom hou ik de groepen bewust beperkt om zo de interactiviteit te verhogen. Zo is er ook tijd voor vragen, concrete voorbeelden en praktijkoefeningen. En hopelijk een wisselwerking tussen al die passie voor ondernemen uit verschillende sectoren.
KMO-piloot
Ondernemer zijn, is het mooiste wat er is. Toch merk ik dat heel wat ondernemers zich in duizend bochten moeten wringen. Net omdat er zoveel bij komt kijken.
Het financiële gedeelte is zo’n voorbeeld van iets dat er bijkomt. Terwijl jij maar al te goed weet dat het enorm belangrijk is.
Blog
Ik navigeer je langs de financiële onderwerpen die er écht toe doen. Zodat je beter voorbereid aan tafel schuift met je boekhouder en bankier. Zodat je betere financiële inzichten in jouw onderneming krijgt en beter voorbereid aan tafel schuift…
Bekijk alle blogs-
07 februari 2019Proef- en saldibalans: hoe goed ben jij bezig met je bedrijf?Als zaakvoerder of bestuurder van jouw bedrijf kom je vroeg of laat in aanraking met financiële vraagstukken.
-
23 januari 2019Onafhankelijk financieel advies nodig? 4 alarmsignalen voor jouw bedrijfOngeacht het aantal jaren op de teller, als ondernemer bots je soms op grote uitdagingen.
-
11 januari 2019Professioneel krediet aanvragen: hoe vergroot je jouw kansen op groen licht?Je wil als ambitieuze starter volle gas vooruitgaan met je eerste bedrijf.