Fintrix Financieel Advies

Voor onafhankelijk financieel bedrijfsadvies

Uw ex-partner uitkopen bij een scheiding

Uw ex-partner uitkopen bij een scheiding, hoe verloopt dat nu juist? Als u getrouwd bent en jaren heeft samengeleefd is de kans groot dat u samen iets heeft opgebouwd, in de meeste gevallen beschikt u over een gezinswoning. Bij een scheiding komt het vaak voor dat de ene partij de andere zal uitkopen. In dit geval is het noodzakelijk eerst de waarde van de woning te bepalen. Met een onafhankelijke schatter voorkomt u problemen en beschikt u over een onafhankelijk verslag.

Daarnaast is het ook belangrijk om het resterende saldo van de hypotheek te achterhalen, en de eigen inbreng én de inbreng van uw ex-partner aan te tonen. Op basis van deze gegevens kan de uiteindelijke uitkoopsom worden berekend.

Scheiden en uw ex-partner uitkopen? Wat zijn de andere mogelijkheden?

Als u gaat scheiden kunt u ervoor kiezen uw ex-partner uit te kopen. In dit geval zal u uw financiële situatie grondig moeten analyseren. Het is namelijk zeer belangrijk dat u uw lopende krediet kan afbetalen zodat u in geen geval op de zwarte lijst terechtkomt. Naast het uitkopen van de ex-partner zijn er natuurlijk nog andere mogelijkheden. U kunt de woning verkopen en het uitstaande saldo van de lening verhoogd met de wederbeleggingsvergoeding betalen aan de bank. Maar u kunt er ook voor kiezen de woning onverdeeld samen in eigendom te houden.

Over Fintrix

Als u uw partner gaat uitkopen bij een scheiding kunt u steeds beroep doen op Fintrix. Het bedrijf is gespecialiseerd in het leveren van onafhankelijke financiële expertise. Yvan Vangerven, de leidinggevende van het bedrijf weet als geen ander hoe hij u doorheen deze periode kan begeleiden. De dienstverlening van Fintrix is gebaseerd op vier belangrijke pijlers:

  • Kennis;
  • Discretie;
  • Onafhankelijkheid;
  • Professionaliteit;

Ex-partner uitkopen bij scheiding? Maak een afspraak bij Fintrix!

Bij Fintrix kunt u terecht als u meer informatie wenst over het uitkopen van uw ex-partner bij scheiding. U kunt met al uw vragen terecht financieel expert Yvan Vangerven. Maak vandaag nog een persoonlijke afspraak. Dit kan via het nummer +32 479 87 08 57 of door te mailen naar info@fintrix.be.