Fintrix Financieel Advies

Voor onafhankelijk financieel bedrijfsadvies

Overname van uw lening bij een scheiding

Een overname van een lening bij scheiding, hoe verloopt dat nu juist? Bij een scheiding is de kans groot dat de ex-partners samen een lening zijn aangegaan. In de meeste gevallen is dit een lening voor een gezinswoning en zal de uiteindelijke bestemming van de woning bepalen hoe de overname van de lening afgehandeld kan worden.

Men kan ervoor kiezen de woning te verkopen waarbij men het uitstaande saldo van de lening en de bijkomende kosten voor vervroegde terugbetaling zal overmaken aan de kredietverstrekker. Daarnaast kan de woning en dus ook de lening worden overgenomen door één van de partners of kunnen de partners de woning met bijhorende lening samen in eigendom houden.

Wenst u meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op met het team van Fintrix.

Hoe Fintrix u kan helpen met een overname van uw lening bij een scheiding

Wenst u meer informatie over de overname van uw lening bij een scheiding? Dan kunt u steeds rekenen op de expertise van Fintrix. Fintrix is een zelfstandige kredietmakelaar onder leiding van Yvan Vangerven. Yvan heeft meer dan 20 jaar ervaring in de banksector en kan u dus met voldoende kennis van zaken wegwijs maken in de mogelijkheden. De dienstverlening van Fintrix is gebaseerd op enkele belangrijke pijlers:

  • Kennis;
  • Professionaliteit;
  • Discretie;
  • Onafhankelijkheid;

Overname van uw lening bij een scheiding

Een overname van een lening bij een scheiding kan wel eens een moeilijk en langdurig proces zijn. Het is aangeraden zich te laten bijstaan door een bemiddelaar. Deze zal allereerst luisteren naar uw verhaal én uw wensen. Zo zal hij graag te weten willen komen welke bestemming er aan de woning gegeven zal worden. Daarnaast zal hij ook helpen bij de voorbereidingen zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Maak een afspraak

Bij Fintrix kunt u terecht als u meer informatie wenst over de overname van een lening bij scheiding. Yvan Vangerven is een ervaren specialisten die samen met u bekijken wat de voorwaarden en mogelijkheden zijn. U kunt vandaag nog een persoonlijke afspraak inplannen. Stuur een mail naar info@fintrix.be of neem telefonisch contact op via het nummer +32 479 87 08 57.