Fintrix Financieel Advies

Bedrijfswaardering

Wat is de waarde van een onderneming?

Of u nu uw bedrijf wenst te verkopen of een onderneming wenst over te nemen, bepaling van de juiste overnameprijs is een belangrijk aspect in het overdrachtsproces!
Waarde en overnameprijs zijn immers niet noodzakelijk aan elkaar gelijk.
Het is voor alle partijen absoluut noodzakelijk om hieromtrent voldoende inzichten te hebben alvorens onderhandelingen aan te vatten.
Voor de bedrijfsleider die zijn bedrijf wenst te verkopen, komen deze inzichten zelfs liefst reeds een 5-tal jaren voor de geplande verkoop (of nog eerder).  Hierdoor heb je nog voldoende tijd voor een goede voorbereiding en eventueel bij te sturen waar mogelijk.  Een latere bedrijfsoverdracht zal vlotter verlopen én de kans op een hogere overnameprijs is reëel!

Een waardebepaling bij Fintrix is steeds op maat!

Een waardebepaling bij Fintrix begint steeds met een grondige financiële analyse van de onderneming.
Is de onderneming financieel gezond?  Hoe evolueert deze financiële gezondheid?
Vanuit deze financiële analyse vloeit de bepaling van de bedrijfswaarde.  Deze waarde is afhankelijk van heel wat factoren.
Een goed inzicht in al deze factoren is zowel voor verkoper als koper heel belangrijk!

U ontvangt – na analyse en besprekingen – een gedetailleerd financieel rapport dat de basis is voor een succesvolle onderhandeling.
Bovendien wordt een financieel rapport van Fintrix door vele bankiers gewaardeerd.  Het verhoogt de kans op een vlotte financiering.
Fintrix kan u – als koper – ook verder begeleiden in de onderhandelingen met de bank.

Fintrix bvba is erkend dienstverlener voor de KMO-portefeuille waardoor tot 40% van de factuur gesubsidieerd kan worden.
Erkenningsnummer DV.A215516

Meer info op www.kmoportefeuille.be 

Meer info hieromtrent?  Vul vrijblijvend uw naam, telefoonnummer en mailadres in rechtsonder op deze pagina en ik neem zo snel mogelijk contact met u op.